Uporaba piškotkov

PRAVNA PODLAGA

Podlaga za obvestilo v uporabi piškotkov je spremenjen zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

UPORABA SPLETNIH PIŠKOTKOV

Naša spletna stran Amix-nutrition.si uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, spletno košarico, statistiko obiskanosti strani ter za zbiranje informacij o uporabi spletnega mesta. To so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik. Piškotki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, so začasni ali trajni, nikakor pa ne vsebujejo vaših osebnih podatkov, ki bi jih lahko kakorkoli uporabili za razkritje vaše osebne identitete. Piškotke uporabljajo skoraj vsa spletna mesta. Zaradi tega priporočamo strinjanje z uporabo piškotkov. Vašo odločitev za to spletno mesto je možno kadarkoli spremeniti v brskalniku, ki ga uporabljate ali pa na spodnji povezavi, ki se prikaže po vaši odločitvi.

UPRAVLJANJE PIŠKOTKOV ZA TO SPLETNO MESTO

Vsi spletnih brskalniki omogočajo uporabniku upravljanje z piškotki. Piškotke je možno trajno izbrisati ali prilagoditi brskalnik, tako da samodejno odstrani piškotke, ko zapustite brskalnik ali pa v celoti onemogočite prejemanje piškotov za to spletno mesto. Navodila kako odstraniti ali onemogočiti piškotke najdete na zavihku pomoč v svojem brskalniku.Za ponovno izbiro vaše odločitve o uporabi piškotkov, lahko kadarkoli spremenite z klikom na spodnji link, ki se prikaže šele po vaši odločitvi.

OMOGOČITI ALI ONEMOGOČITI PIŠKOTKE ZA TO SPLETNO MESTO

Ni potrebno, če blokirate vse piškotke omejujete svojo izkušnjo na našem spletnem mestu. nikakor pa ne vsebujejo vaših osebnih podatkov, ki bi jih lahko kakorkoli uporabili za razkritje vaše osebne identitete. Priporočljivo pa je blokirati piškotke na tistih spletnih mestih, ki jim ne zaupate.

UPORABA PIŠKOTKOV NA TEM SPLETNEM MESTU

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje strani, ter za analizo obiskanosti naše spletne strani, nakupovalno košarico, izbiro artiklov in druge informacije.

NASTAVI PIŠKOTKE

Piškotki na strani

PHPSESSID; amix-nutrition.si; First-party; Seja; Piškotek, ki ga ustvarijo aplikacije, ki temeljijo na jeziku PHP. To je splošni identifikator, ki se uporablja za vzdrževanje spremenljivk uporabniške seje. Običajno gre za naključno generirano številko, način uporabe je lahko specifičen za spletno mesto, dober primer pa je ohranjanje prijavljenega stanja za uporabnika med stranmi.

woocommerce_cart_hash; amix-nutrition.si; First-party; 1 leto; Piškotek je obvezni del spletne trgovine amix-nutrition.si. Beleži število in kateri izdelki so dodani v košarico.

woocommerce_items_in_cart; amix-nutrition.si; First-party; 1 leto; Piškotek je obvezni del spletne trgovine amix-nutrition.si. Beleži število izdelkov, ki so dodani v košarico.

wp_woocommerce_session_; amix-nutrition.si; First-party; 2 leti; Piškotek je obvezni del spletne trgovine amix-nutrition.si. Beleži seje uporabnika v spletni trgovini.

_gid; _; amix-nutrition.si; First-party; 1 dan; Ime piškotka je povezano z Google Analytics. Uporabljajo ga skripti gtag.js in analytics.js, v skladu s storitvijo Google Analytics pa se ta piškotek razlikuje za uporabnike.

_ga; amix-nutrition.si; First-party; 2 leti; Ime piškotka je povezano z Google Universal Analytics, kar je pomembna posodobitev Googlove pogostejše storitve analitike. Ta piškotek se uporablja za razlikovanje edinstvenih uporabnikov z dodelitvijo naključno generirane številke kot identifikatorja odjemalca. Vključen je v vsako zahtevo strani na spletnem mestu in se uporablja za izračun podatkov o obiskovalcih, sejah in kampanjah za poročila o analitiki spletnih mest. Privzeto bo potekel po dveh letih.

_gat_gtag_UA_185349585_1; .amix-nutrition.si; First-party; 1 minuta; Ta piškotek je del storitve Google Analytics in se uporablja za omejevanje zahtev (stopnje zahtev).

_ga_PC0QTHSKQG; .amix-nutrition.si; First-party; 2 leti; Ime piškotka je povezano z Google Analytics za shranjevanje anonimiziranih statističnih podatkov.